Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Iedereen op de fiets!

Wij willen zoveel mogelijk mensen op de fiets! Dat is goed voor het milieu en een leefbare stad, maar ook voor jouw portemonnee én gezondheid.

Pech onderweg? In het fietspunt plakken of vervangen ze jouw band, herstellen ze jouw licht of ketting, vervangen ze jouw remmen of stellen deze correct af ... zodat je veilig en reglementair thuis geraakt. Maar ook voor een nazicht, onderhoud en zelfs een fietswash kan je hier terecht!

Pendelaars kunnen hun fiets tegen vergoeding bewaakt parkeren bij de fietspunten aan het station van Genk en Sint-Truiden. Daarnaast bieden we ook pendelfietsen te huur aan voor een dag, een week, een maand of zelfs een jaar.

Op zoek naar een degelijke en betaalbare tweedehands fiets? Onze Recupe-fietsen worden zorgvuldig samengesteld uit gerecupereerde tweedehands onderdelen én nieuwe onderdelen. Deze fiets voldoet aan alle wettelijke voorschriften en de huidige veiligheidsnormen. Het fietspunt biedt bovendien een garantie van 12 maanden na aankoopdatum op productiefouten van de nieuwe onderdelen die op jouw Recupe-fiets geplaatst werden. 

Ook onze originele en kleurrijke fietstassen van Flagbag zijn te koop in onze fietspunten. 

In het fietspunt van Sint-Truiden kan je ook terecht voor een gratis fietsregistratie.

De fietspunten houden toezicht op en doen regelmatig een onderhoud van de fietsenstallingen aan de stations. In samenwerking met de lokale politie houden ze opruimacties van de zogenaamde weesfietsen. Dat zijn exemplaren waarvan de eigenaar onbekend is en die lange tijd in de openbare ruimte worden achtergelaten. We houden die fietsen drie maanden in bewaring en plaatsen ze op de website bikebank.be zodat de eigenaar zijn fiets kan terugvinden. Fietsen die niet opgehaald worden, maken we daarna terug in orde voor verkoop.

De fietspunten aan het station van Genk en aan het station van Sint-Truiden zijn ook afhaalpunten voor het fietsverhuur van www.fietsparadijslimburg.be

In samenwerking met de steden doen de fietspunten ook fietsgraveeracties, verlichtingsacties, preventieve fietscontroles en promoten ze de fiets tijdens autoloze zondagen,  ...

Contactgegevens

Fietspunt Genk station

Europalaan 45
3600 Genk
089 50 48 45
fietspuntgenk@okazi.be

Bekijk op Google Maps

Fietspunt Portavida Genk

Welzijnscampus 11, bus 92
3600 Genk
089 69 03 67
portavida@okazi.be

Bekijk op Google Maps 

Fietspunt Hasselt station

Monseigneur Broekxplein 8
3500 Hasselt
011 24 34 50
fietspunthasselt@okazi.be

Bekijk op Google Maps

Fietspunt Sint-Truiden station

Stationsstraat 65
3800 Sint-Truiden
011 69 64 29
fietspuntsinttruiden@okazi.be

Bekijk op Google Maps