Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Creazi, a taste of waste

De afvalberg verkleinen en de creativiteit stimuleren. Dat is de missie van Creazi!

Wat voor bedrijven en organisaties vaak “afval” is, kan voor creatieve zielen een waardevolle grondstof zijn. Daarom stelt Creazi deze afgedankte materialen ter beschikking van K(k)unstenaars, studenten, leerkrachten, … Op die manier kunnen we deze materialen ook redden van de afvalberg. 

Iedereen met creatieve honger is welkom bij Creazi. We vragen wel om je te registreren aan het onthaal. Bij je bezoek kan je voor €8 één volledige winkelkar volladen met materialen naar keuze. Vanaf dit jaar stappen we af van de 10 beurtenkaarten. Er zullen dus geen nieuwe 10 beurtenkaarten worden aangemaakt, reeds uitgeschreven kaarten blijven wel geldig. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers én de steun van Stad Hasselt kunnen wij onze werking aan democratische prijzen aanbieden.

De Creazi-hal is ook een geschikte plaats voor de organisatie van workshops door scholen. 

Bedrijven, organisaties, handelaars, verzamelaars die afgedankte materialen en goederen willen schenken kunnen contact met ons opnemen. We komen graag kijken of we die afvalstroom kunnen ombuigen naar een creatieve stroom.

Maatwerkbedrijf De Springplank vzw

Creazi is een initiatief van De Springplank vzw. De Springplank vzw is een maatwerkbedrijf: onze kerntaak bestaat erin werk en ondersteuning op maat te bieden aan mensen die moeilijk een job vinden op de gewone arbeidsmarkt. Op die manier vinden zij een zinvolle dagbesteding, financiële zekerheid én arbeidsvreugde. Dankzij deze werkervaring en verbreding van hun competenties vinden ze vaak na enkele jaren via een doorstroomtraject (terug) een gewone job.

Om zoveel mogelijk mensen een job op maat te geven, is De Springplank vzw actief op diverse domeinen: kringloopactiviteiten “Okazi”, upcycling met Flagbag, recycling met Creazi, montage van (bedrijfs)fietsen met Velovisie, verhuur en onderhoud van fietsen via fietsparadijslimburg.be, uitbating van fietspunten aan de stations van Genk, Hasselt, Sint-Truiden en op de Portavida Welzijnscampus in Genk en de conceptstore met vintage loft Hendrikshuis in het centrum van Hasselt.

Benieuwd naar de andere initiatieven van De Springplank vzw? 

Meer info over De Springplank vzw?

Benieuwd naar onze visie, missie en waarden? Download hier ook ons jaarverslag.